Как да подберем цветовете на интериорните врати?

В зависимост от обзавеждането на вашия дом и стиловите решения, можете да подберете интериорни врати, които да са по-скоро незабележими или пък да придадат различен вид на цялостния интериор. Изборът на цвят за вътрешните врати не е лесен, защото на пазара се предлага голямо разнообразие от разцветки, декорации, текстури и всякакви видове дизайни.

А тук можете да прочетете за боядисването на вътрешните врати. Интересна статия с интересни предложения за дома.

Цветове на немски врати на склад – от Борман

Разбира се, интериорните дизайнери, могат да ви помогнат, с избора на цветове и комбинации между врати и подова настилка, врати и таван, врати и стени и така нататък. По-важното е да постигнете задоволителен ефект, който да не натоварва зрението ви, и да влияе благоприятно на всички, които живеят в жилището. Нека споменем някои основни правила за разцветките.

Съчетание на вратата с подовата настилка

Вратите и пода по всяка вероятност могат да бъдат близки като цветове. Това се отнася най-вече, когато е използван паркет или ламинат в комбинация с интериорни врати. Това, което сближава двата продукта е дървената текстура, която придава елегантен вид на помещенията. Допускат се разлики с един тон по-светли или по-тъмни цветове оформящи общата визия.

За тези, които използват теракота в дома си, могат да се опитат, да намерят сходни цветове с плочките. И тук се позволяват малки разлики в тъмните и светлите нюанси, но не коренно различни разцветки, защото по този начин ще изгубите естетически издържаната визия.

Магазините на Борман – местоположения

Ако купите  интериорни врати от Борман България (в препратката вляво можете да видите всички модели на вътрешни врати, които предлагат Борман), можете да покажете снимка на пода в даденото помещение, а фирмените консултанти ще ви помогнат за правилния избор. Не забравяйте, че имате разнообразие от множество модели вътрешни врати, така че селекцията няма ви затрудни. Хубаво е да си представите как ще изглежда дома ви спрямо цветовете.

Комбинация между интериорни врати и стени

За да се допълват вратите и стените, е необходимо да разгледате всички достъпни варианти. Има комерсиални цветове, какъвто е белият, при който се постигат добри резултати във всички случаи. Естествено, ако заложите на вътрешните врати от Porta Doors, ще може да избирате от 100 цвята, така че да реализирате точната покупка. Това важи и за всички продукти на по-известните фирми в Европа. Повече за цветовете ще видите в каталозите на Борман България.

На по-тъмните стени отиват по-светли врати, които да се открояват. Тук можете да използвате светло синьо, червено, бяло, зелено и така нататък. Не е добра практика вратите да са същия цвят, в какъвто са обагрени стените, защото тази монотонност би могла да ви подразни. Вижте предложенията за цветовете: дъб, орех, бук, венге и други, за да откриете точния продукт.

Естествено, когато комбинирате цвета на вратите с този на стените, е нужно да вземете предвид и останалите елементи, сред които: мебели, подова настилка, таван и тем подобни. Главната цел е да се постигне концепция, която да радва окото, и да не ви ограничава.

Каква е ролята на интериорните дизайнери?

Интериорните дизайнери са специалисти, с чиято помощ ще откриете правилните съчетания на цветовете и общата визия на жилището. Тези услуги обикновено са платени, но това е една добра инвестиция в бъдещето на дома ви. За щастие, ако не можете да си позволите специалист по дизайн на интериора, то има фирмени консултанти, които ще ви дадат безплатни съвети. Последните можете да откриете във всички фирмени магазини на Борман.

В случай, че извикате интериорен дизайнер, е добре да му обясните кои са ви любимите цветове и как бихте искали да комбинирате вратите с останалата част от дома ви. Експертът ще изготви проект, който ще бъде съобразен с нуждите ви, а вие ще прецените дали предложенията ви устройват. Хубавото е, че имате избор от поне няколко различни концепции.

Ние от Борман България имаме готовност да ви окажем съдействие при избор на цвят за вътрешните врати. Можете да използвате фантазията си, тъй като на ваше разположение ще бъдат предложени множество разцветки, текстури, декорации и елементи към продуктите.

Предложения за цветове на интериорни врати

Модерна вътрешна врата Порта, в цвят венге

Борман ви предлага да изберете интериорни врати в атрактивни разцветки, които се комбинират по фантастичен начин с множеството стилове. Сега ви предлагаме да разгледате една малка част от цветовете предложени в шоурумовете на фирмата, но не мислете, че това са единствените варианти. Ето и какви разцветки интериорни врати ще откриете при нас:

  • Венге;
  • Бяло венге;
  • Орех;
  • Дъб Вераде;
  • Ясен Вералинга;
  • Шведски дъб;
  • Череша Сан Диего;
  • Орех Рибейра;

Всички тези имена на цветове могат да изглеждат объркващо, но са съобразени с последните модни тенденции при интериорните врати на Porta Doors, Classen и Gradde. Пълни каталози и демонстрирани модели на живо, ще видите във фирмените магазини на Борман България.

Интериорните врати – лукс или необходимост

Смята се, че интериорните врати са луксозни стоки. Те обаче могат да изиграят много важна роля във вашия дом. С тях не само ще постигнете мечтания интериор, но и ще получите по-голяма функционалност на помещенията изразена в топло и звукоизолация. Ето защо покупката на такъв тип вътрешни врати не е само една прищявка, а сериозна инвестиция.

Мнозина се отказват от покупка на интериорни врати, заради цената, но помислете колко много можете да спестите, когато помещенията ви са разделени от качествен продукт, който не създава затруднения с отварянето и затварянето, не допуска студен въздух и ви помага да се справите с шума от съседите. На база всичко това вземете вашето индивидуално решение.

В обобщение

Сега ви оставяме, за да разгледате всички разцветки, които се намират в сайта на Борман. Възможно е да има леки разминавания в цветовете, но ако искате да видите демонстрация на живо посетете нашите офиси. Не забравяйте, че ние имаме готовност да ви консултираме за селекцията на багри и дизайни, така че се чувствайте добре дошли при нас по всяко време.