Приложение на плъзгащите се врати в дома

За да отделят дневната от вътрешния двор, много собственици на домове са монтирали плъзгащи се врати. Плъзгащите се врати играят чудесна роля в този случай, защото те са достатъчно издръжливи, за да не се поддадат на влиянието на лошото време и останалите метеорологични условия. Те помагат за увеличаване на пространството, тъй като този модел врати не заемат място. В допълнение, те се предлагат в различни модели, така че да можете лесно да си изберете такъв, който да допълва характера на Вашия дом.

Част от плъзгащите врати са масивни – от масивно дърво. Трудно ли се поддържа масивна врата – вижте тук.

Стил

Плъзгащите се врати са чудесни за вътрешните дворове, но също така се използват успешно и за гардероби и килери. Плъзгащите се врати се предлагат в много стилове и модели, но за гардеробите моделите с матирано стъкло и огледални врати са доста често срещани. Вратите с матирано стъкло са закалени, което ги прави здрави и издръжливи. Те са леки, но здрави. Те също така предлагат съвременен вид, който ще добави характер към по-модерните жилища. Те се предлагат в различни цветове, включително на дъб и череша.

Огледални врати също са идеални за помещения. Те често се състоят от боядисани стоманени части с бяло покритие. Въпреки, че не могат да изглеждат толкова бляскави както други видове врати, все пак те са в търговската мрежа, което означава, че тяхната трайност е всепризната.

Повечето врати се предлагат с два панела, но има и някои модели с по шест панела, както и предложения в класически вид за по- старите домове.

Материал

 В повечето случаи плъзгащи се врати са изработени от винил, стомана, боядисана стомана или алуминий за оптимална трайност. Има и някои направени от дърво, които ви позволяват да ги боядисате, както вие желаете. Композитните врати са изработени от разнообразни материали. Така че, за да изберете идеалния модел, трябва да се съобразите с цялостния декора на вашия дом.

Цена

Цената на плъзгащата се врата може да бъде много различна в зависимост от материала и модела. Вратите за гардероб и килер, особено огледални или  с матирано стъкло, са с цена над 1000 лв. На долния край на ценовия диапазон са боядисаните стоманени врати, които могат да бъдат намерени за под 200 лв.

Купете си идеалните плъзгащи се врати за Вашия дом

Има много видове плъзгащи се врати, межди които можете  да избирате. Коя е най-подходящия за стила на Вашия дом? Каква роля трябва да играе вратата? Потърсете съвети от специалисти преди да предприемете активни действия. Разгледайте моделите на различните фирми и преценете какъв материал ще е най- подходящ за вашия случай.