Входна врата със странични прозорци?

Внесете в дома си светлина и стил с този популярен избор за външни врати.

Понякога екстериорът на дома, в който живеете се нуждае от по – съществено и декоративно изявление, отколкото може да направи и да допринесе само една единична входна врата, колкото и да е красива всъщност. Страничните стъкла, тесните прозорци, които помагат да се оформи входната врата всъщност са един доста привлекателен и полезен начин за подобряване на верандата или навеса на дома, в който живеете. В статията ви предлагаме да научите повече за предимствата, видовете и размерите на тези врати ако сте се насочили към тях.

А за предимствата и недостатъците на една дървена входна врата – вижте и повече разширена информация тук…

Предимства

        Едно от най – големите предимства на страничните прозорци, без значение дали са с прозрачно или полупрозрачно стъкло, е фактът, че те позволяват естествена светлина отвън да премине вътре в дома ви. Това не само, че може да бъде естествен източник на светлина през деня, но и може да осигури допълнителна топлота и уют.

Напълно прозрачните странични стъкла ще ви позволят и да видите кой ви е дошъл на гости, когато звънецът ви звънне без да се налага да се взирате под възможно най – неудобния ъгъл на традиционната шпионка. Нещо повече, много домашни любимци обичат да прекарват деня си именно в близост или на самите прозорци, които понякога са проектирани така, че да стигат плътно до пода и предлагат перфектната височина за домашното ви животинче.

За финал, това е много добро решение ако разполагате с много голямо място, което не може да бъде запълнено от една – единствена входна врата, но пък и не може да се инсталира напълно и двойна врата. Това е междинно и компромисно, но страшно практично и много оригинално решение.

Налични видове

Външните врати от стъклопласт и дърво са най – често използваните видове врати, които предлагат възможност за добавяне на т.нар. странични стъкла. Много от тези врати се отличават със стъклени вложки с интересни модели стъкла, които имат дизайнерски мотиви като това може спокойно да бъде продължено именно благодарение на страничните стъкла. Страните могат да бъдат изработени изцяло от стъкло или само частично като формата може да бъде правоъгълна, овална или иначе казано – с каквато форма желае самия клиент. Стъклото, разбира се, от своя страна, може да покрива цялото пространство встрани или само части от него. За да персонализирате допълнително входната си врата може да изберете да има странично стъкло само от едната страна на врата. Предлаганите подобни модели са значително по – малко на пазара, но можете спокойно да говорите с дистрибутор или дърводелец, който да ви изготви желания от вас проект. Друг начин да добавите своя почерк е на стъклата да бъдат добавени щори, които ще ви осигурят по – голяма поверителност и ще ви улеснят, давайки ви възможност да контролирате светлината, която прониква в дома ви.

Размери

Поради уникалността си и разнообразието от размери на вратите и страничните прозорци повечето такива модели биват изготвени със специална поръчка. Това има и друго предимство, а именно – дава ви възможност да правите промени в дизайна и допълнително да персонализирате вратата и декорацията, така че тя да пасва перфектно на вашия стил. В физическите магазини моете да разгледате различни модели, както и каталози с именно такива врати. Поради специфичността на този тип врати е препоръчително да се консултирате с професионалист или монтажист с дългогодишен опит, за да не станат обърквания и входът към вашия дом да получи точното послание, което искате да предадете.

Определено си заслужава да се замислите за закупуване на именно такъв вид врата особено ако си падате по нестандартните и същевременно с това добри идеи.